Welkom Adressen Persberichten Shop Testimonials Contact
 
Graag heten wij u van harte welkom. De medewerkers van Profile Tyrecenter staan voor u klaar met vakbekwaam en deskundig advies.
Profile Tyrecenter Beaujean
Verlengde Klinkertstraat 32
6433 PL Hoensbroek
Presentaties
Op deze site vindt u nog veel meer grafische presentaties van de verschillende voordelen van SIPES op uw banden. Ook kunt u nu kijken naar films met en zonder SIPES.
Veel gestelde vragen

 

Hoe worden de SIPES aangebracht?
SIPES worden aangebracht door de band (nieuw of gebruikt) op een speciale machine te monteren. Terwijl de band rond draait, worden ontelbare, zeer kleine kerfjes in het loopvlak van de band aangebracht. Dat is wel even schrikken... Maar hoewel dit proces dus eigenlijk in het loopvlak van uw band snijdt, wordt de band niet beschadigd. Integendeel! Het verbetert de kwaliteit van de autoband aanzienlijk. Alleen als u heel goed kijkt, dan kunt u de micro-profielgroeven zien. Maar meer nog zult u het effect merken terwijl u rijdt. Door het verhoogde rijgenot.


Zal het aanbrengen van de SIPES mijn banden nadelig be´nvloeden?
De SIPES zullen uw banden op geen enkele wijze nadelig be´nvloeden. Door de gepatenteerde spiraalvormige kerfprocedure behoudt het loopvlak van uw banden al zijn kracht. Bij deze procedure blijven tussen de kerven aan de oppervlakte verbindingsrandjes intact, waardoor het loopvlak van uw band sterk blijft.


Waarom worden mijn banden niet reeds bij de fabrikant voorzien van SIPES?
Onze speciale procedure voor het aanbrengen van SIPES verwijdert in het geheel GEEN rubber van het loopvlak. Daardoor worden de afzonderlijke groeven door elkaar ondersteund. Een standaard profielband bezit open ruimtes in het loopvlak. Maar door het aanbrengen van SIPES ontstaan er geen open ruimtes.
Bij de massaproductie van banden zou het aanbrengen van SIPES in het standaard profiel voor de fabrikant veel te duur en tijdrovend worden.