Welkom Adressen Persberichten Shop Testimonials Contact
 
Graag heten wij u van harte welkom. De medewerkers van Profile Tyrecenter staan voor u klaar met vakbekwaam en deskundig advies.
Profile Tyrecenter Heuver
Industrieweg 42
7902AB Hoogeveen
Presentaties
Op deze site vindt u nog veel meer grafische presentaties van de verschillende voordelen van SIPES op uw banden. Ook kunt u nu kijken naar films met en zonder SIPES.
Persberichten
Goede banden zijn essentieel - 18-08-2005

Het contact tussen truck en weg komt voor rekening van de banden. Het is dus logisch dat truckbanden in optimale conditie moeten zijn, onder andere om de veiligheid van bemanning, lading en andere weggebruikers te kunnen garanderen.

Haal het uiterste uit een band - 09-08-2005

Als het woord ‘sipen’ (spreek uit: ‘zijpen’) in de Dikke van Dale had gestaan zou er als verklaring worden gegeven: ‘Het aanbrengen van kleine kerfjes in het loopvlak van een band’. TyreZone vroeg bij een sipe-specialist waarom die kleíne kerfjes juist een wéreld van verschil maken.Sipen: Gekerfd loopvlak zorgt voor meer grip - 09-08-2005

Veiliger rijden ­door siping

Een roterend open mes trekt als een kurkentrekker kleine kerfjes door het bandenprofiel. Het resultaat: meer grip en kortere remwegMeer grip met Sipen - 18-06-2005

Sipes is de naam voor micro-profielgroeven, die in het   loopvlak van een band worden aangebracht De Amerikaanse fabrikant van de gepatenteerde machine beweert dat met Sipen de banden langer meegaan, omdat ze koeler blijven, dat ze beter veren, meer grip hebben en dat Sipen beter werkt dan spikes en geen enkel nadeel heeft.

Sipes zorgen voor een betere band - 17-06-2005

Het is soms even slikken als iemand moedwillig een groot aantal kleine sneetjes (zogeheten sipes) in een vrachtwagenband kerft, maar de voordelen zijn enorm. Sipes zorgen voor meer grip op alle wegdekken, voor minder slijtage van de banden (doordat de warmte beter wordt afgevoerd) en verkorten per definitie de remweg met soms tientallen meters. De band gaat er dus op alle aspecten op vooruit.

RTL Transportwereld - 11-04-2005

Carrosserie Vakdagen te Hardenberg

Auto&Motor techniek, Sipen , trend of hype - 18-03-2005

De juichberichten over de zegeningen van het sipen zijn tot nu toe met de nodige scepsis ontvangen op de AMT- redactie. Zorgt sipen werkelijk voor een kortere remweg? En als dat al zo is, hebben die kerfjes in het profile dan geen negatieve invloed op slijtage, rolweerstand en handling op droog wegdek? Op uitnodigng van ATC-Zeeland gingen we bij Profile Tyrecenter Tissink op zoek naar de waarheid over sipen.