Welkom Adressen Persberichten Shop Testimonials Contact
 
Graag heten wij u van harte welkom. De medewerkers van Profile Tyrecenter staan voor u klaar met vakbekwaam en deskundig advies.
Profile Tyrecenter Heuver
Hendrik ter Kuilestraat 199
7547 SK Enschede
Presentaties
Op deze site vindt u nog veel meer grafische presentaties van de verschillende voordelen van SIPES op uw banden. Ook kunt u nu kijken naar films met en zonder SIPES.
Sipes zorgen voor een betere band

17-06-2005

Het is soms even slikken als iemand moedwillig een groot aantal kleine sneetjes (zogeheten sipes) in een vrachtwagenband kerft, maar de voordelen zijn enorm. Sipes zorgen voor meer grip op alle wegdekken, voor minder slijtage van de banden (doordat de warmte beter wordt afgevoerd) en verkorten per definitie de remweg met soms tientallen meters. De band gaat er dus op alle aspecten op vooruit.

Momenteel zijn er twee vestigingen van Profile Tyrecenter die de sipes in vrachtwagenbanden aanbrengen, waarvan er één (Flevobanden in Zeewolde) tijdens een dag voor de Jonge Managers een demonstratie gaf. Allereerst liet Flevobanden zien hoe sipes (genoemd naar de uitvinder John Sipe) worden aangebracht, waarna de voordelen voor de remweg werden getoond. Na afloop was iedereen reuze enthousiast.
Gek genoeg bestaan sipes al lang. John Sipe bedacht het procédé in 1920 en in de VS wordt er al dertig jaar mee gewerkt en de transporteurs zijn er erg enthousiast over. Maar pas sinds kort kunnen sipes in Nederland worden aangebracht. De reden: veiligheid en besparing waren tot niet zo lang geleden geen hot issue in de vervoerssector, maar zijn dat inmiddels absoluut wel.


- Bron: www.truckwerk.nl -


Terug naar overzicht